”TROLLKARLEN FRÅN OZ” FÅR NYTT LIV PÅ INTIMAN

Efter succéerna ”Annie the musical” och ”Sound of Music” på Intiman får nu äntligen den legendariska familjemusikalen, baserad på L. Frank Baums barnbok från 1900, nytt liv på Intiman i Stockholm.

2Entertain part of Moment Group

 

Över tio generationer har vuxit upp med att älska denna klassiska berättelse om det förtrollade landet Oz. Först som en uppskattad barnbok, sedan som en ikonisk Hollywoodfilm och sist men inte minst succémusikalen som spelats för utsålda hus världen över. 

Trollkarlen från Oz är en fantasifull saga som riktar sig både till barn och vuxna. En berättelse om utsatthet och vänskap, om hur vi tillsammans kan övervinna det allra svåraste men också om hur viktigt familj och vänner är. Den handlar om vikten att tro på sig själv, att förstå att vi duger precis som vi är och att man hur liten man än är faktiskt kan göra underverk.

Föreställningen handlar om Dorothy (Amanda Andersson) och hennes hund Toto som hamnar mitt i en tornado och blåser bort till det magiska landet Oz. För att kunna ta sig hem igen får Dorothy rådet att först bege sig till den förunderlige trollkarlen i Smaragdstaden för att be om hjälp. På den farofyllda vägen dit slår hon följe med Fågelskrämman (Erik Frisberg) som säger sig sakna hjärna och förstånd men som är klokare än de flesta, den känslige och omtänksamme Plåtmanen (Oskar Norgren) som sörjer att han har mist sin älskade och det fega Lejonet (Ludvig Ryman) som mest av allt önskar att bli modig nog att vara djurens konung. Tillsammans utsätts de för spännande äventyr och möter ut med vägen vänner och fiender, motgångar och medgångar, otäcka äventyr och elaka häxor men tillsammans är dom starka.    

–        Det ska bli så roligt att denna legendariska musikal ska sättas upp på Intiman i Stockholm och jag ser så mycket fram emot att få regissera alla dessa duktiga skådespelare och artister. Att däremot regissera en hund är alltid en extra utmaning men vi har lyckats får tag på en som har flera musikaler på sitt CV så vi får hålla tummarna att det går bra, säger regissören och medproducenten Kålle Gunnarsson. 

Trollkarlen från Oz är en föreställning för hela familjen fylld av magi och kittlande humor. Ett musikaliskt äventyr med odödlig musik och en av de största hitlåtarna i musikalhistorien – ”Over the Rainbow”. Premiär på Intiman den 10 februari 2023. 

 

Av L. Frank Baum
Musik och text av Harold Arlen och E. Y. Harburg 
Bakgrundsmusik av Herbert Stothart 
Dans och vokalarrangemang av Peter Howard 
Orkestering av Larry Wilcox 
Bearbetad av John Kane för Royal Shakespeare Company 

Baserad på den klassiska film som ägs av Turner Entertainment Co. och distribueras i alla media av Warner Bros.

Översättning: Ola Hörling

Regi: Kålle Gunnarsson

Föreställningen presenteras av 2Entertain och Stage Fantasy

THE WIZARD OF OZ presenteras enligt överenskommelse med Concord Theatricals Ltd. på uppdrag av Tams-Witmark LLC. 

www.concordtheatricals.co.uk

Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk