Tomas von Brömssen firar 80 år med feel good-show!

Tomas älskar musiken, som följt med från tonåren i stadsdelen Lunden till Nya Ullevi. Nu blir det premiär den 5 oktober på Lisebergsteatern, för en musikalisk feel-good-show. Biljetterna släpps på Showtic.se idag, på Tomas stora födelsedag!

Lagom till Lisebergs 100-årsjubileum står Tomas von Brömssen åter på nöjesparkens scen. Sedan 1990 – strax efter vännen Sten-Åke Cederhööks bortgång – har Tomas regelbundet återkommit med egna föreställningar till Lisebergsteatern.

Föreställningen ”Kontrabasen” är skriven av Patrick Süskind, författare till succéromanen och Netflix-serien ”Parfymen”. Den musikaliska scenshowen kretsar kring en längtande men orubblig kontrabasist som förbereder sig inför ännu en spelning. Han redogör verbalt och med ett utpräglat kroppsspråk om mycket – sin otympliga kontrabas, musiken och om sin obesvarade kärlek till teaterns sopran, Sara.

Hon sjunger där uppe på scenen, men lägger aldrig märke till honom – en längtande musikant under scenen. Han befinner sig ständigt nere i orkesterdiket, med sitt åbäke som oftast är i vägen. Men ikväll kan det kanske ske – om han vågar göra så att Sara lägger märke till honom.

Regissören Eva Bergman har valt att lyfta upp orkestern på scenen. Musiken blir på olika sätt ett bollplank för Tomas finurliga funderingar.
Lisebergsteatern kommer fyllas av musik. Lösryckta stycken ur 
Wagners ”Valkyrian” får sällskap av ”Elefanten” från Camille Saint-Saëns humoristiska Djurens karneval. Skrattpris tar även tolkningen av Mozarts menuett, förutspår de som sett de tidiga förberedelserna.

Tomas älskar att stå mitt i musiken. Den har varit med honom sedan tonåren och musiken tog honom ända till Nya Ullevi, som gästartist hos Håkan Hellström.
– Tradjazz var den förhärskande musiken under tonåren. Skoldansjazz kan man säga, luftigt
och lätt. ”Wild cat blues” var en klassisk låt som alla skulle lära sig, säger Tomas.
– Drömmen var att spela i en skolorkester, för där stod ju alla tjejer och kollade, säger Tomas och ler.

 

FAKTA:

Tomas von Brömssen, huvudroll
Bernt Andersson, kapellmästare, dragspel, piano och kontrabas
Anders Blad, kontrabas och gitarr
Daniel Ekborg, cello, trumpet
Michael Krönlein, kontrabas och piano
Per Melin, trummor
Stefan Sandberg, saxofon, basklarinett och klarinett
Eva Bergman, regissör och bearbetning

Patrick Süskind, författare

Hans Axel Holm, översättning

—-

Producent Janne Andersson, 2Entertain.

”Kontrabasen” spelas under perioden 5-28 oktober.

Biljetterna släpps till försäljning den 8 maj kl 09.00 på Showtic.se

 

2Entertain part of Moment Group