Musikalen The Bodyguard gör succé på China Teatern – spelperioden förlängs

The Bodyguard – The Musical spelas just nu på China Teatern i Stockholm och har sedan premiären den 8 september hyllats av kritiker och lockat besökare från hela Sverige. Musikalen är baserad på den moderna filmklassikern The Bodyguard från 1992 och i huvudrollerna som Rachel Marron och Frank Farmer briljerar Nadja Kasanesh Holm och Anastasios Soulis. Nu förlängs därför spelperioden till mars 2023 med ytterligare 24 föreställningar.

2Entertain part of Moment Group

 

The Bodyguard – The Musical är en spektakulär hyllning till Whitney Houstons fantastiska låtar, och innehåller inte bara filmens megahits I Will Always Love YouRun to YouQueen of the NightI Have Nothing, och I ́m Every Woman, utan också fler än 20 av Whitney Houstons allra största hits så som Saving All My LoveGreatest Love of AllI Wanna Dance with SomebodyWhere Do Broken Hearts Go och One Moment in Time. Låtarna är kvar på engelska, däremot är dialogen svensk översatt av Calle Norlén.

Filmen var en kolossal succé världen över. Framgången berodde inte minst på Whitney Houstons musik och med ett soundtrack som sålts över 45 miljoner exemplar rankas det som det bäst sålda soundtracket någonsin. I musikalen på China Teatern i Stockholm gestaltar artisten Nadja Kasanesh Holm huvudrollen

Rachel Marron. Nadja Kasanesh Holm slog igenom när hon 2020 vann Idol på TV4 och det här är hennes första stora scenframträdanden sedan vinsten i Idol.

– Under en fredagsfinal i Idolsäsongen 2020 valde det svenska folket att jag skulle sjunga en låt av Beyoncé. Efter uppträdandet kommenterade jurymedlemmen Anders Bagge att mitt tolkningssätt påminde mer om Whitney Houston och Bodyguard. Nu i efterhand känns det helt galet att jag idag spelar självaste huvudrollen och sjunger dessa låtar. Jag njuter av varenda sekund på scenen och hela produktionen tar så fint hand om mig. Det är helt otroligt att jag har hamnat i ett så pass varmt gäng som dessutom är otroligt bevandrade i deras yrken. Jag är som en svamp som försöker lära mig så mycket som möjligt och det får jag verkligen göra. Det är en lyx att gå till jobbet, säger Nadja Kasanesh Holm.

Musikalen återberättar filmens historia där den f.d. Secret Service-agenten Frank Farmer (Anastasios Soulis) blir anställd hos den världsberömda stjärnan Rachel Marron (Nadja Kasanesh Holm) som privat bodyguard för att skydda henne mot en okänd och hotfull stalker. Motsträvigt attraheras Rachel och Frank av varandra, men efter en kärleksnatt måste Frank erkänna att han inte både kan älska och beskydda henne på samma gång.

– Vi är så glada över att musikalen har gått hem i publikens hjärtan och gör det därför möjligt för ännu fler att uppleva The Bodyguard. Jag är så otroligt stolt över casten och hela produktionen för allas arbete och ser fram emot att få fortsatta jobba tillsammans, säger Nanette Hayes, producent för The Bodyguard – The Musical.

Fakta om THE BODYGUARD – THE MUSICAL

Manus: Based on Warner Bros. Film – screenplay by Lawrence Kasdan. Book by Alexander Dinelaris.

CAST:
Rachel Marron: Nadja Kasanesh Holm Frank Farmer: Anastasios Soulis
Nicki Marron: Marsha Songcome
Bill Devaney: Karl Dyall
Tony Scibelli: Rikard Ulvshammar
Sy Spector / Mr Klingman: Anton Lundqvist Stalker: Nicklas Hansson
Ray Court: Marcus Vögeli
Ensemble: Oscar Törnell
Douglas: Victor Morell
Back up Vocalist: Sofia Jung
Back up Vocalist: Melida De Lange Ensemble: Céline Diop
Ensemble: Alma Apenteng
Ensemble: Lovisa Bengtsson
Ensemble: Pauline Eddeborn
Ensemble: Marco Wihlborg
Ensemble: Amir Ashoor
Ensemble: Edin Jusuframic

Swing / Danskapten: Emilia Hallstensson Swing: Michael ‘’Misha’’ Buchner Fletcher: Max Sadio
Fletcher: Desmon Öfwerman Kamara Fletcher: Eliace Fanou

PRODUKTION:

Svensk översättning: Calle Norlén
Producent: Nanette Hayes, 2Entertain
Exekutiv Producent: Bosse Andersson, 2Entertain
Exekutiv Kreativ Producent: Thomas Langkjær, Langkjær Entertainment Medproducent: Vicky von Der Lancken, Vicky Nöjesproduktion
Regi: Thomas Agerholm
Biträdande Regi: Klas Wiljergård
Koreografi: Sonny Fredie-Pedersen
Scenografi: Benjamin La Cour
Ljusdesign: Jeppe Lawaetz
Ljuddesign: Oskar Johannson
Kostymdesign: Jesper Høvring
Kompletterande kostymdesign: Rikke von Qualen
Mask & Perukdesign: Catharina Lundin
Musical supervisor: Stuart Morley
Kapellmästare: Jan Radesjö

Pressbilder: Här.

 

 

“THE BODYGUARD” is presented through special arrangement with Nordiska Aps, Studiestræde 5, 1455 København K, Denmark www.Nordiska.dk a/a/f Theatrical Rights Worldwide Ltd, 122-124 Regent Street, W1B 5SA, www.theatricalrights.com.