Moulin Rouge! The Musical Stockholm, Premiär 14 september 2023. Biljetterna släpps på Showtic.se den 7 mars.

22 år efter världspremiären av Baz Luhrmanns Oscarsbelönade film MOULIN ROUGE!, kommer äntligen non-replica-versionen av musikalen till Sverige efter originalproduktionens succé på Broadway och West End.

I höst genomgår China Teatern i Stockholm en total förvandling inspirerad av den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris. I den största satsningen någonsin på China Teatern blir den Oscarsbelönade filmen MOULIN ROUGE! med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna, nu äntligen musikal i Sverige. Moulin Rouge! The Musical är en föreställning med extra allt, och ännu mer. En förförisk berättelse tillbaka till den romantiska och livsbejakande tidsepoken som kallas La Belle Époque.

Moulin Rouge! The Musical är ett musikaliskt och sceniskt fyrverkeri med över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits. Publiken kommer att bjudas på låtar från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele. Låtarna sjungs på engelska medan dialogen är på svenska. Uppsättningen är en så kallad non-replica-produktion, vilket betyder att det kreativa teamet, under ledning av regissören Anders Albien, har fått fria händer i skapandet av den svenska versionen av föreställningen.

–       Jag är glad och stolt att äntligen få presentera denna magnifika produktion på svensk scen för första gången. Den här uppsättningen kommer knocka alla sinnen både visuellt och musikaliskt med spektakulära kostymer och scenografi. Det är den största satsningen i China Teaterns historia, säger Nanette Hayes, producent på produktionsbolaget 2Entertain

I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, men i den svenska musikalen är det Marsha Songcome och Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian. 

Marsha Songcome är en av Sveriges största musikalstjärnor och har även gjort succé i London. Nu kommer hon återigen att stå på China Teaterns scen efter att ha blivit hyllad för sin roll som Nicki Marron i The Bodyguard – The Musical. För artisten Andreas Wijk blir Moulin Rouge! The Musical hans musikaldebut. 

–       Jag känner en otrolig glädje i att för första gången i min karriär få kliva upp på en av de största musikalscenerna i Sverige. Att få göra min debut i Moulin Rouge! The Musical är något helt utöver det vanliga och jag kan inte vänta på att få flytta till Paris som Christian. Detta kommer att bli ett drömprojekt för mig, säger Andreas Wijk. 

På scen får vi också se den folkkära skådespelaren Morgan Alling, artisten Anton Ewald som slog igenom i Melodifestivalen 2013, och musikalveteranen Fred Johanson. Över tusen artister sökte till musikalen, och efter många auditions har en ensemble med några av landets främsta musikalartister och dansare plockats ut. Tillsammans med en levande orkester ska de skapa magi på China Teatern i höst. 

–       För att lyckas med en föreställning som Moulin Rouge! The Musical krävs det att såväl kreativt team som ensemble och musiker håller internationell toppklass, och det gör de utan tvekan i Stockholm. Den här färgstarka musikalen kommer inte lämna någon oberörd, lovar regissören Anders Albien. 

Musikalens kärna är den gripande kärlekshistorien mellan Satine och Christian. Berättelsen tar oss tillbaka till ett livsglatt och pulserande Paris på 1890-talet. Den begåvade författaren Christian är ny i stan och lockas av det bohemiska och dekadenta livet kring nattklubben Moulin Rouge, och hans talang för att skriva gör att han snart blir en del av showen. När Christian träffar klubbens ”Sparkling Diamond”, Satine, blir de genast förälskade. Men den hårda verkligheten på nattklubben gör deras kärlek komplicerad, och de tvingas att slåss för att kunna leva ut sin dröm om att älska varandra. 

Moulin Rouge! The Musical i Stockholm produceras av 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion.

Premiär: 14 september 2023 på China Teatern, Stockholm 

Biljettsläpp: 7 mars 2023 på Showtic.se. Pressbilder: Här

 

BAZ LUHRMANN’S

REVOLUTIONARY FILM COMES TO LIFE

Moulin Rouge! The Musical 
THE NORDISKA PRODUCTION

Manus: John Logan

Musik & text av

Blandade artister

Arrangemang, orkestrering, kompletterande musik & text av

Justin Levine

Dansarrangemang av

Justin Levine & Matt Stine

Medorkestrering av

Katie Kresek, Charlie Rosen & Matt Stine

 

CAST:
Satine: Marsha Songcome 

Christian: Andreas Wijk 

Harold Zidler: Morgan Alling 

The Duke: Fred Johanson 

Toulouse-Lautrec: Alexander Larsson 

Santiago: Anton Ewald 

Nini/Ensemble: Lovisa Bengtsson 

La Chocolat/Ensemble: Joanna Perera 

Arabia/Ensemble: Rachelle Larsson 

Baby Doll/Ensemble: Nils Reinholtz 

Samt stor ensemble och orkester

 

PRODUKTION: 

Svensk översättning: Anders Albien 

Producent: Nanette Hayes, 2Entertain 

Exekutiv Producent: Bosse Andersson, 2Entertain 

Medproducent: Vicky Von Der Lancken, Vicky Nöjesproduktion

Regi: Anders Albien 
Koreografi: Jenny Widegren, Zain Odelstål, Kirsty McDonald & Anja Gaardbo,

Scenografi: takis

Ljusdesign: Palle Palmé

Ljuddesign: Oskar Johansson

Videoproduktion: Formförbundet

Kostymdesign: Astrid Lynge Ottosen 

Biträdande regi: Klas Wiljergård

Kostymateljé ansvarig Sverige: Thomas Malmros 

Mask & Perukdesign: Sara Klänge 

Musikaliskt ansvarig: Joakim Pedersen 

Sångcoach: Sara Nordenberg 

Kapellmästare: Janne Radesjö 

Fotograf pressbilder: Mats Bäcker

 

 

STORYN – EN GRIPANDE KÄRLEKSHISTORIA: 

Vi befinner oss mitt i den bohemiska revolutionens stortid, Paris 1899, när den unge och förväntansfulle poeten Christian bestämmer sig för att pröva lyckan i staden. Här möter han den då ännu drömmande artisten och konstnären Toulouse-Lautrec, som är i full gång med sin senaste skapelse, en föreställning han kallar ”Bohemian Rhapsody”. Christian hjälper Lautrec, och med sin talang för ord och musik tar han showen till helt nya höjder.

Snubblandes in i drömmen lyckas de övertala Montmartres legendariska dans- och showklubb Moulin Rouge att sätta upp föreställningen, med dess stjärna Satine som huvudrollsinnehavare. Tillsammans skapar de en sensationell show, som lyfter fram Satines många talanger – samtidigt som hon hyllar de fyra pelarna den bohemiska andan står på: sanning, skönhet, frihet och kärlek. Som Romeo i sin Julia, blir Christian djupt förälskad i Satine, som till sist motvilligt erkänner sina starka känslor både för honom, och hans pjäs. Men allt är inte frid och fröjd. Moulin Rouges kraftigt försämrade ekonomi gör att både klubben och dess anställdas framtid hänger på en enda investerare, den hänsynslöse greven av Monroth. För att rädda Moulin Rouge, går klubbens ägare Harold Zidler med på att överlämna den skimrande Satine till greven som hans älskarinna och ägodel. Klubben och alla dess anställdas öden ligger nu i Satines händer, och hon tvingas kämpa mellan kärleken till Christian, och ansvaret för klubben och hennes medsystrar där. 

 

OM FILMEN: 

Lanserades av Twentieth Century Studios efter särskild överenskommelse med Buena Vista Theatrical, Baz Luhrmanns MOULIN ROUGE! hade premiär på filmfestivalen i Cannes 2001. Den blev prisad för bästa film vid Golden Globes och nominerades till åtta Oscars, där de stod som vinnare i två kategorier. Filmen spelades in i Sydney, Australien och är krediterad för att ha återupplivat filmmusikalen. Soundtracket blev en omedelbar hit.

 

OM MOULIN ROUGE I PARIS:

Moulin Rouge i Paris, drivet av Jean-Jacques Clerico (VD), är ett glittrigt och spektakulärt universum, symbolen för det parisiska sättet att fira sedan 1889. Efter att ha öppnats som ett populärt kabaré- och dansställe, blev lokalen en ikonisk plats för music hall-shower under glada tjugotalet, och senare en teater där flera kända franska och internationella artister klev ut i rampljuset. Idag presenterar Moulin Rouge och dess 60 artister revyshowen Féerie: två hela timmar av förundran med kabaré- och music hall-stilar där dansscener och överraskningsakter varvas om vartannat – utan att glömma Moulin Rouges mest ikoniska dans, den franska can-can! Sedan dess invigning har Moulin Rouge alltid bjudit in till sprudlande glädje och känslofyllda upplevelser i sin unika och festliga ”extravaganza”. 

http://www.moulinrouge.fr/

 

OM MOULIN ROUGE! THE MUSICAL*:

Moulin Rouge! The Musical hade världspremiär i Boston 2018 och blev snabbt en globalt känd framgångssaga. Året därpå började musikalen spelas på Broadway, där den hyllades av både publik och kritiker, och tog emot hela 10 utmärkelser på USA:s Tony Awards. Musikalen spelas än idag för fulla hus på Broadway, och spelas även på Londons West End, på en nordamerikansk turné, en australiensisk turné, i Tyskland, Sydkorea och Japan år 2023. Moulin Rouge! The Musical produceras av Carmen Pavlovic och Gerry Ryan OAM för Global Creatures och Bill Damaschke.

Moulin Rouge® är ett registrerat varumärke för Moulin Rouge.

 

2Entertain part of Moment Group