Krusenstiernska Teatern reser sig efter pandemin – med helt ny föreställningen

Nu skruvas feststämningen åter upp på Krusenstiernska Teatern i Kalmar. Det är ”Bäddat för trubbel” i sommar. - Jag kommer som vanligt ligga illa till, säger Thomas Petersson och skrattar.

 

 

Den 30 juni sparkar den svenska farssäsongen igång i Kalmar. Krusenstiernska Teatern är nästan först ut i sommar. Före Vallarna i Falkenberg, endast Eva Rydberg i Helsingborg hinner före.

Det blir en hel del nya artister på Kalmar-scenen i sommar.
Sveriges främsta showsuccé i modern tid, ”Mamma Mia The Party” som just nu säljer ut
Rondo i Göteborg, lånar ut sin kvinnliga stjärna Anki Albertsson.
Och på andra sidan om Thomas Petersson står Hanna Lindblad, mångårig musikalstjärna från bland andra Singin in the Rain, Flashdance, Saturday Night Fever och Sugar.
– Tredje gången gillt, säger Thomas Petersson med ett brett leende på läpparna. Han har längtat sedan 2020 att får komma tillbaka till Kalmar och bjuda på en farsklassiker.
Utöver de tre nämnda artisterna – Thomas Petersson, Anki Albertsson och Hanna Lindblad – medverkar komikern Andreas Nilsson från showen R.E.A, Peter Gröning från Stockholms musikalscener, komikern Tobias Persson och skådespelaren Anna-Karin Palmgren.

Skälet till att ”Pappor på prov” byts ut efter pandemin beror på att den förberedde regissören Edward af Sillén, som skulle regissera ”Pappor på prov”, är dubbelbokad. Han är sedan tidigare inbokad för en filminspelning under sommaren 2022. Farsen ”Pappor på prov” ersätts av den internationella Dave Freeman-farsen ”Bäddat för trubbel” med China Teaterns regissör Anders Albien i spetsen. Producenten 2Entertain har sedan tidigare sökt rättigheterna till den nämnda Dave Freeman-farsen och nu föll allt på plats. – Anders Albien är en av Sveriges mest meriterade humorregissörer, jag ser fram emot att jobba med honom, säger Thomas Petersson.

Bäddat för trubbel utspelar sig när äkta paret Lennart och Sassa Lindh från Kalmar äntligen har kommit iväg på sin efterlängtade utlandssemester. Dessvärre blev det inte riktigt det äventyr hustrun tänkt sig. Hon hade sett fram emot en solresa till Grekland, medan ekonomiske Lennart var helt inställd på att årets semester skulle förläggas till västsvenska metropolen Ullared. Kompromissen blir en klassisk dansk ”kroferie” på Jylland, för att få uppleva det pittoreska och tv-aktuella Badhotellet i verkligheten. Men – det visar sig finnas fler än bara ett ”Badhotellet” på Jylland. Efter att paret checkat in, blir upplevelsen av det nedgångna Badhotellet inte så charmig. Maken Lennart ligger ständigt illa till, vrider och vänder på sina bortförklaringar och räknar till och med får, för att kunna somna…

”Bäddat för trubbel” spelas 30/6-31/7 på Krusenstiernska Teatern i Kalmar. Prod. av 2Entertain i samarbete med Vicky Nöjesproduktion. Producent Bosse Andersson. Press: Magnus Stråberg, magnus@straberg.se

OBS! Pressmeddelande publicerades med ett felaktigt datum. Det datum som är aktuellt är 2022-03-01.