Emil i Lönneberga 60 år – blir årets julteater på Lisebergsteatern!

I år fyller Astrid Lindgrens älskade Emil 60 år! Det firas med storslagen teaterunderhållning för hela familjen när Emil i Lönneberga kommer till Lisebergsteatern. Premiär den 15 december.

Emil, han vill ju så väl och ändå går det så himla galet. När han hör sin pappa vråla EEEEEEMIIIIILLLL så det hörs över hela Katthult, då vet han att det bara finns ett säkert ställe att gömma sig på – Snickerboa. Där kan han sitta och tälja sin 104:e trägubbe tills allting lugnat sig. Men lugnt, det blir det inte länge. Snart hänger Emils lillasyster Ida i flaggstången och Emil är på väg tillbaka till Snickarboa.

Att Astrid Lindgrens Emil firar 60 år ska vi givetvis fira med en storslagen familjeföreställning som innehåller de flesta av de älskade hyssen och musikstyckena från Emil. I familjeföreställningen Emil i Lönneberga får du givetvis vara med att se massor av de klassiska spratten som Emil ger sig på. Oavsett om han snällt drar ut Linas smärtsamma tand, sätter eld på fru prostens hatt med hennes förstoringsglas, eller fastnar med huvudet i soppskålen och måste gå till doktorn i Mariannelund – bara för att nämna några. Ja, i denna jubileumsföreställning får man definitivt uppleva allt det härliga med Emil.

Föreställningen kommer att vara fylld av storslagen teater, sång och dans i sann Astrid Lindgren-anda som passar för alla, så väl stora som små. Svensk iscensättning och regi av Kålle Gunnarsson.

Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren. Musik av Georg Riedel. Producent är Janne Andersson, 2Entertain.

Biljetterna släpps 25 september 10:00 på showtic.se

Presenteras av 2Entertain & Stage Fantasy

2Entertain part of Moment Group