Broadwaymusikalen Annie sätts upp i Göteborg

Den klassiska och uppskattade Broadwaymusikalen Annie sätts under hösten 2022 upp på Lisebergsteatern i Göteborg. Genom åren har Annie tolkats i flertalet filmer och på stora scener världen runt. Det är en familjeföreställning full med sång och musik som passar flera generationer. Den 7–9 mars äger en audition rum i Göteborg.

2Entertain – part of Moment Group

 

Musikalen Annie är en gripande solskenshistoria där handlingen utspelar sig i 30-talets Amerika, mitt i den djupa depressionen, och handlar om den föräldralösa flickan Annie som bor på ett barnhem på Hudson Street som styrs av den lätt alkoholiserade Miss Hannigan. Då hon inte alls är särskilt förtjust i barn, styr hon barnhemmet med järnhand. Annie tar varje tillfälle som ges att rymma. Plötsligt en dag kommer privatsekreterare Grace Farrel in på barnhemmet och erbjuder Annie att få följa med hem till miljardären Oliver Warbucks, stadens rikaste affärsman, och spendera julen där. Tillsammans med Grace visar han Annie andra sidor av livet och de upplever glädje tillsammans. Mr Warbucks vill adoptera henne, men Annie har inte gett upp hoppet om att en dag återförenas med sina föräldrar. Med hjälp av en silvermedaljong och ett brev hoppas hon hitta sin biologiska mamma och pappa.

– Det är en fantastiskt härlig musikal med underbar musik som hela familjen kan uppskatta. Jag tycker att det finns något väldigt härligt med att producera familjeföreställningar där barnen får ta plats. Samtidigt är det många ungas dröm att få vara med i en ensemble, spela musikal och stå på scen och det är så härligt att vi med vår audition kan hitta nya stjärnor där ute som ännu är oupptäckta, säger Kålle Gunnarsson, regissör.

Musikalen är baserad på den tecknade serien Little Orphan Annie och innehåller alla element som utgör en succémusikal; bra musik, glädje, dans och några tårar. Musiken i musikalen berör människor i alla åldrar, till exempel ”It ́s the hard-knock life”, ”Maybe”, ”I think I’m gonna like it here” och naturligtvis den mest kända, Annies sång ”Tomorrow”.

Föreställningen presenteras av 2Entertain och Stage Fantasy.

Manus: Thomas Meehan

Musik: Charles Strouse

Sångtexter: Martin Charnin

Regi: Kålle Gunnarsson

Översättning: Beppe Wolgers

Annie har premiär på Lisebergsteatern i Göteborg den 16 september 2022.

Biljetter köps via www.showtic.se
För mer information besök: https://showtic.se/forestallningar/annie/