Alla Tiders Åsa-Nisse utökar turnén!

Alla Tiders Åsa-Nisse gör bejublad succé land och rike runt på sin Sverigeturné! Med utsålda hus runt om på landets teaterscener har man nu släppt biljetterna till förlängningen av turnén med gästspel i både Malmö och Göteborg till våren.

2Entertain part of Moment Group

 

Annika Andersson och regissören Pär Nymark fick uppdraget att återuppliva Åsa-Nisse. Och som dom har gjort det! Deras nyskrivna komedi, Alla tiders Åsa-Nisse, har strykande åtgång på biljettförsäljningen när man just nu spelar på sexton av landets teaterscener på sin Sverigeturné. Detta har lett till att man förlängt succén och gör två större gästspel på Nöjesteatern i Malmö och på Lisebergsteatern i Göteborg under tidig vår.

 

Intrigen i nya berättelsen startar när Åsa-Nisse och Klabbarpar ́n träffar brevbäraren Dag-Otto (Jojje Jönsson) 1952. Smålänningarna har uppfunnit en tidsmaskin. Men ett missöde bäddar för en oväntad tripp. Istället för en resa på 70 dagar framåt, blir det hela 70 år framåt – till 2022. – Händelserna utspelar sig i dåtid och nutid. Det är en klassisk buskis med en stor twist, säger Annika Andersson.

Rollen som nya Åsa-Nisse spelas av Mikael Riesebeck och hans hustru Eulalia av Annika Andersson. Stefan Gerhardsson spelar lanthandlaren Sjöqvisten. Klas Wiljergård, aktuell i musikalen Så som i Himmelen, spelar Poliskonstapeln som jagar Åsa-Nisse för dennes tilltag. – Iscensättningen är en fristående uppföljare till den klassiske Åsa-Nisse man kunde se på bio när det begav sig. Men nu är det ett snabbare tempo och mer sjuk humor. Man behöver inte känna gamle Åsa-Nisse för att skratta åt vår. Nästan alla skådisar spelar dessutom dubbla roller, både 1950-talskaraktärerna och sina egna släktingar 2022, säger regissör Pär Nymark.

 

På Nöjesteatern i Malmö blir det 8 föreställningar och på Lisebergsteatern i Göteborg hela 24 föreställningar.

 

Biljetterna släpptes den 18 oktober. För mer info och bokning: showtic.se