Emmi Christensson

Emmi Christensson – sångerska, musikalartist och skådespelerska.

Under sin gedigna karriär har Emmi gjort roller i flera klassiska musikaler såsom ”West Side Story”, ”Sound of Music” och flera uppsättningar av ”Les Misérables” i såväl Sverige som Norge. Det var under Malmö Operans uppsättning av just ”Les Misérables” med Emmi i rollen som ”Cosette” som Peter Jöback fick upp ögonen för hennes talang och potential för den internationella scenen.

Peter presenterade Emmi för bland andra stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh och det dröjde inte länge innan hon debuterade på West End som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London i september 2014. Sedan dess har Peter Jöback och Emmi Christensson fortsatt att samarbeta vid ett flertal tillfällen; 2015 medverkade Emmi första gången som gäst i Peter Jöbacks skandinaviska arenaturné ”I Love Musicals” och 2016 spelade hon återigen ”Christine” denna gång mot Peter i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” på Cirkus i Stockholm. Deras insats och samspel fick ett minst sagt varmt mottagande av såväl publik som kritiker med lovord som:

Efter succén på Cirkus har man kunnat se Emmi på Spiran i Jönköping i rollen som ”Cosette” i ”Les Misérables” men även hört hennes röst när hon dubbade huvudrollen ”Belle” i den nya svenska versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” som kom våren 2017. I somras medverkade hon återigen som gästartist i världens största musikalkonsert ”I Love Musicals Allstars” på ett slutsålt Ullevi med bland andra Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Under året har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo” samt ”Moreaus med mera”.

Efter jul-och nyårshelgen väntar ett nytt spännande år för Emmi som startar året med premiär för musikalkomedin ”Gentlemannen” på Oscars Teatern den 25 januari där hon kommer att spela mot bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter. Den 24 februari är det sedan dags för den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen i Örnsköldsvik där Emmi tävlar med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son.