Danne Stråhed

Melodifestivalaktuella Danne Stråhed till 2Entertain

Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Danne Stråhed till 2Entertain! Danne har verkligen en spännande bakgrund, han har spelat musik så länge han kan minnas och sedan mitten av 70-talet har han varit med i en mängd olika band.

När det var som mest hektiskt hade han över 300 spelningar per år. Som medlem i bandet Chinox var han bland annat förband till AC/DC! Under 13 år var han frontman i Wizex – ett av landets populäraste dansband. Han har haft flera låtar på Svensktoppen och hans låtar haft mer än 25 miljoner streams. Idag spelar han främst med egna bandet Danne & The Dynamo.

Danne and The Dynamo tävlar i årets Melodifestival och medverkade i den första deltävlingen lördagen den 5 februari med låten ”Hallabaloo”. Det blev en spännande deltävling! Startfältet bestod, förutom Danne, av Malou Prytz, Theoz, Shirley Clamp, Omar Rudberg, Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson. Det blev en lyckad deltävling och Danne var ett av två bidrag som gick vidare till semifinalen som äger rum den 5 mars.

Biografi Danne Stråhed

Danne Stråhed är född och uppvuxen i Kirseberg i Malmö. Han har spelat musik så länge han kan minnas och sedan mitten av 70-talet har han varit med i en mängd olika band. När det var som mest hektiskt under blev det under några års tid över 300 spelningar/år. Som medlem i bandet Chinox var han bl a förband till (på den tiden relativt okända) AC/DC.

Det blev några enstaka spelningar med australiensarna i svenska folkparker sommaren 1976. Sex år senare fick hans nästa band, Änglabarn, hänga med Queen på Skandinavienturné. Under 13 år (1984-1997) var han frontman Wizex ett av landets populäraste dansband. Sina musikaliska rötter har Danne i den svenska folkmusiken, den amerikanska södern och i Karibien. Han älskar musik som svänger och som får folk att vilja dansa. Han har spenderat mycket tid i både i Louisiana och på Jamaica för att hämta inspiration och spela musik. Hemma i Sverige har hans skånska cajuninspirerade musik nått en stor och bred publik, framförallt i landets södra delar. Bland annat har det blivit två ettor och ytterligare några melodier på Svensktoppen. Hans mest kända låt är  ”När en flicka talar Skånska” från 1993. Numera bor Danne ute på landsbygden i skånska Skivarp. Där driver han festlogen Dannero med scen för underhållning och restaurang.

För bokning/kontakt

Uffe Andersson

Agent/Programproducent

0708-179481