Succémusikalen ”Så som i Himmelen” med bland andra Malena Ernman utökas i Göteborg – 11 nya föreställningar släpps!

De har fått publiken att både skratta och gråta i snart två år – nu maxar den stjärnspäckade ensemblen sitt kommande gästspel i Göteborg. Det är hårt tryck på föreställningarna i maj som nu i princip är utsålda och därför släpps 11 extrashower i juni. Ända fram till fotbolls-EM börjar, blir det Kay Pollak-musikal på The Theatre.

– Göteborg, det känns härligt att komma hem, säger Morgan Alling och ler.

– Instämmer gör Malena Ernman, som älskar ett grönskande Göteborg denna ljuvliga tid på året.

De extrainsatta föreställningarna spelas mellan den 3 och 14 juni. Därefter sätts definitivt punkt för originalensemblen som blivit synonym med musikalen.

Nu på fredag spelas för övrigt föreställning nummer 200 i Stockholm.

Producenten Vicky von der Lancken: Intresset i Sverige saknar motstycke sen Björn & Bennys Kristina från Duvemåla.

Publiktillströmningen till Oscarsteatern har mer än dubblats hittills i år. Enligt producenten Vicky von der Lancken – som driver Oscarsteatern sedan över 20 år tillbaka – saknar musikalen just nu motstycke i Sverige. Scenproducenter i Norge, Finland, Österrike, Tyskland och England bjuder över varandra i både euro och pund för att få ensamrätten att spela det norrländska musikaldramat på sitt eget språk. Det är inte omöjligt att musikalen även tar klivet in på Broadway i framtiden.

– Vi måste söka oss långt tillbaka i tiden för att hitta en motsvarighet. Det går naturligtvis inte att jämföra sig med Björn & Bennys framgångar med Kristina från Duvemåla, men vi kan i alla fall ana vad de kände när den slog till. En berättelse med närhet, värme, kärlek, ondska och skratt i som tilltalar på djupet utan att bli glättig och insmickrande, säger Vicky von der Lancken.

 

”Så som i Himmelen” i Göteborg produceras av Vicky Nöjesproduktion, 2Entertain och Krall Entertainment. Premiär på The Theatre i Göteborg 15/5. 

 

Biljetterna släpps idag kl 12.00 på showtic.se/himmelen