Ola Salos IT TAKES A FOOL TO REMAIN SANE sätter nytt rekord, med 100 shower på mindre än ett år

I kväll spelas den 100:e showen av den ultimata succén It takes a fool to remain sane, på anrika Hamburger Börs i Stockholm. I enlighet med showens signum firas detta extravagant, med en absolut sista förlängning av vårens spelperiod. Ytterligare 11 shower släpps, men sedan är äventyret definitivt slut. “Ola och hela ensemblen är så värda detta! Han är en unik artist med en lika unik låtskatt, allt paketerat i ett bombastiskt Rock n´ Roll-uttryck. Det var en fullkomlig dröm att arbeta med.”, säger showens regissör, Edward Af Sillén.

Tokhyllad show av framgångsrik trio

Framgångssagan som heter Ola Salo, och hans fenomenala krogshow It takes a fool to remain sane, har spelats för fulla hus sedan januari 2019.

Förväntningarna på showen var höga redan från början, men Ola och hans fantastiska ensemble och band har överträffat de förväntningarna med råge. Det merittunga och kunniga teamet bakom showen, bestående av Henrik Schyffert, Edward Af Sillén och Mikael Gordon-Solfors, har skapat modern svensk popkonst som kommer att gå till historien. Krogshowen beskrivs med ord som enastående, spektakulär och extravagant, och som det bästa man någonsin sett på en svensk scen. Den tokhyllas av både publik och kritiker, och biljettrycket har varit enormt från start.

 

105 000 personer – ingen oberörd

Ola Salos rockshow extravaganza, kryddad med extra allt, har hittills setts av 105 000 personer, och nu ges ännu fler chansen. “Det är en mäktig känsla att inse att vi spelat 100 shower. Men jag är inte förvånad över detta. Ola Salo är unik som artist, och efter varje show går publiken frälsta ifrån Hamburger Börs.”, säger Mikael Gordon-Solfors, som är showens producent.

Höstens säsong av It takes A fool to remain sane avslutas den 21 december, men spelplanen har sedan tidigare förlängts med föreställningar i både januari och februari. Nu höjer vi taket ytterligare och ger publiken möjlighet att njuta av showen ända fram till den 14 mars!

 

En mäktig närhet

Ola, som tveklöst är en av Sveriges ödmjukaste och mest karismatiska artister, är överväldigad av showens mottagande under året som har gått. ” Jag är verkligen tagen av all respons och all kärlek vi får kväll efter kväll för denna föreställning. Just på Börsen blir närheten med publiken väldigt påtaglig och det skapar en härlig energi. Känner en tacksamhet över att få vara med om detta! Jag trivs som fisken i vattnet i den här uttrycksformen och gläds åt att det finns utrymme för såväl bombasm som spontanitet. Vissa menar att de tycker det här är det bästa jag gjort, och vissa dagar känner jag att jag är benägen att hålla med!”, säger Ola, redo att i kväll jubilera med den 100:e showen av fantastiska It takes a fool to remain sane, på Hamburger Börs. Och jubileet firas så klart med en bombastisk tårta i sann Ola Salo-anda!

Showen produceras av 2Entertain och Live Nation, och spelas på Hamburger Börs fram till den 21 december, med nypremiär den 17 januari 2020, efter ett kortare vinteruppehåll. Den allra sista showen ges den 14 mars.

 

För högupplösta pressbilder klicka här >

 

Ensemble och band

Artist – Ola Salo

Kapellmästare – Johan Röhr

Musiker, gitarr – Michel Santunione

Musiker, gitarr – Mona Lindgren

Musiker, bas – Olov Domeij

Musiker, fiol, key – Jannike Stenlund

Musiker, trummor – Julia Ivansson

Dansare – Nathalie Akselsen

Dansare – Elin Lindberg

Dansare – Phu Nguyen

 

Produktion

Producent, 2Entertain – Mikael Gordon-Solfors

Producent, Live Nation – Markus Wiking

Arrangemang – Peter Kvint    

Manager, Ola Salo – Jon Gray

Projektledare, 2Entertain – Sofia Fladby

Marknadsförare, 2Entertain – Sandra Wester                     

Ekonom, 2Entertain – Linda Erheden

 

Kreativt team

Regi – Edward Af Sillén

Scenografi – Roland Söderberg

Koreografi – Zain Odelstål

Manus – Henrik Schyffert

Ljusdesign – Mikael Kratt

Ljuddesign – Alexander Alexandersson

Videodesign – David Nordström                   

Mask/kostymdesign – Magnus Flobecker