Glädjeskutt för Sanna på Stockholms-börsen

Flytten från Bromölla till Stockholm blev starten på den stora karriären. Idag leder hon Sveriges populäraste tv-serie varje sommar. "På Börsen blir jag mer en egen person", säger Sanna Nielsen. Nu kommer det positiva resultatet av vinterns långa repetitioner: ”Mitt Sanna jag” på Hamburger Börs i Stockholm.

2Entertain – part of Moment Group

Sanna Nielsen är vinterns toppnamn på Stockholms livescen, ända fram till slutet av mars. Med mångmiljonpublik i tv-rutorna är det en efterfrågad artist som tar klivet in på Hamburger Börs. Uppladdningen har hon gjort i New York, med inspirerande besök på legendariska jazzklubbar och heta musikaler. Besöket i Harlem fick henne bland annat att ta in en gospelkör i showen.

– Det blir årets pampigaste show som drar in. Vi är alla fångade av en stormvind, säger hennes producent Mikael Gordon-Solfors och skrattar.

Snacka om succé. För redan innan premiären står det klart: ”Mitt Sanna jag” förlängs med flertal föreställningar i vår. Sanna Nielsen är entusiastisk när hon berättar om satsningen.

– Jag vill skapa en show som är intim, nära och personlig, berättar hon.

– Föreställningen har en ram som jag utgår från, med de låtar som betytt mycket under mina tidiga år. Därefter har jag lagt in egna hittar som Undo och Empty room. Sen gör jag som Springsteen och Lundell och improviserar, mycket kommer fram på scen när vi får feeling.

I ”Mitt Sanna jag” blandas allt från Motown-soul och Michael Jackson med Celine Dion och Fleetwood Mac. Förutom gränsöverskridande och oväntade låtversioner bjuder Sanna på personliga berättelser från sin karriär.

– Det blir mycket humor och anekdoter blandat med musiken. Mitt mellansnack är en monolog, men skriven av mig och deckardrottningen Camilla Läckberg. Dock utlovar jag ingen mordgåta, men det blir kan bli cliffhangers på andra sätt, säger Sanna med ett skratt.

– Vi kliver ut och lirar för att det är så otroligt kul. Det är egentligen allt det handlar om. En musikfest, med lite lyxig känsla, säger Sanna.

Sanna Nielsens show spelar på Hamburger Börs fram till 31 mars 2019.
Regi Vera Prada.
Kapellmästare är Stefan Brunzell.
Producent för föreställningen ”Mitt Sanna jag” är Mikael Gordon-Solfors