EXTRAFÖRESTÄLLNINGAR SLÄPPTA INFÖR SVERIGEPREMIÄREN AV NYA KOMEDIN ”BAGAGE” MED ANNIKA ANDERSSON, GUSTAF HAMMARSTEN!

Stort intresse inför premiär av nya romantiska komedin ”Bagage” med Annika Andersson, Gustaf Hammarsten, Emma Peters och Robin Stegmar i rollerna. Just nu repeteras det på anrika Lisebergsteatern och med 16 dagar kvar till premiär släpps flertalet extraföreställningar upp utvalda fredagar och lördagar våren 2019.

”Bagage” är en nyskriven komedi av den amerikanske författaren Sam Bobrick vars humor många redan bekantat sig med i tidigare Lisebergsteatersuccén ”Minns du mig?”. Med regissör Pär Nymark i spetsen, är det kreativa teamet nu tillbaka på teatern, för att skapa ännu en värmande och glädjefylld teaterupplevelse.

– Repetitioner är igång och det är förväntansfullt inför ”Bagage” som vi alla fastnade för vid första läsningen. Den är så härligt rapp, rolig och lite udda med en ton som tilltalar. Att visa sitt bagage för en främmande person är ju riktigt skrämmande och riktigt kul. Jag ser verkligen fram emot premiären, säger Annika Andersson.

Biljetterna är släppta via www.showtic.se och liseberg.se alternativt via telefon: 031-400 100.

”BAGAGE” – En kärleksfull komedi om det vi bär med oss” har premiär den 1 februari 2019 på Lisebergsteatern. Extraföreställningar insatta fredagar och lördagar med dubbla föreställningar 22-23 mars samt 29-30 mars.

 

HANDLINGEN:
Nyss hemkommen efter en resa inser Mia (Annika Andersson) att hon förväxlat sig bagage och fått fel väska med sig från flygplatsen. När väskans ägare, Mårten (Gustaf Hammarsten), dyker upp med hennes väska för att göra ett snabbt byte – blir det starten på en udda och utmanande relation. En relation som aldrig hade tagit fart om inte Mia valt att rota igenom Mårtens väska medan hon väntade, sett vilka mediciner han tar, läst några gamla kärleksbrev och ögnat igenom papperna kring hans nyss avslutade äktenskap. 

Med hjälp av, eller försök till hjälp av, sin extroverta och frispråkige väninna Tove (Emma Peters) tar sig Mia an det omöjliga uppdraget att få den hjärtebrustna Mårten på benen igen. Med hopp om att själv, genom den hjälpen, lyckas påverka sin egna lite trassliga relationssituation.

Med ett överraskande och stilbrytande sätt får teaterpubliken även bekanta sig med den något speciella parterapeuten Dr A. Aronsson (Robin Stegmar) vars tankar, åsikter och egna beteende ger Mia, Mårten och publiken något att tänka på samtidigt som man kan skratta åt det.

 

Originalmanus: Sam Bobrick                  
Översättning/Bearbetning: Nymark & Bendixen 
Regi: Pär Nymark 
Scenograf: Fredrik Dillberg
Grafiskt content: Mikael Riesebeck 
Mask&Peruk: Tiina Bengtsson                
Kostym: Caroline Eriksson
Producent: Christoffer Bendixen, 2Entertain, www.2entertain.com

 

Marknadsförare:
2Entertain
Jennie Sandblom
tfn: 0722 – 236 860
jennie.sandblom@2entertain.com

Presskontakt:
Werecki Promotion Company

Rickard Werecki
tfn:0707 -178 008
pr@werecki.com