The Mamas

The Mamas fick sitt stora genombrott och vann svenska folkets hjärtan när de tog hem vinsten i Melodifestivalen 2020 med låten ”Move”. Med sina kraftfulla röster, enastående utstrålning och härliga energi har dessa leading ladies – Ash Haynes, Loulou Lamotte & Dinah Yonas Manna – intagit en självklar plats på den svenska musikscenen.

Sedan vinsten i Melodifestivalen har The Mamas hunnit med att toppa svenska Singellistan, Spotify Topp 50 och Svensktoppen, gjort succé på TikTok, haft stora radioframgångar, fått miljontals streams, uppträtt i både Allsång på Skansen, Idol, Lotta På Liseberg och för Kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Hösten 2020 släppte de sin debut-EP ”Tomorrow is waiting”, där de varit med och skrivit merparten av låtarna. De har också släppt en jul-EP ”All I want for December”, där de bl.a. gör en engelsk tolkning av julhiten ”Tänd Ett Ljus”. Hösten 2021 släpper gruppen ännu mer musik. Singlarna ”Sun go down” och ”That’s ok” är en försmak av EPn som släpps i november.

2021 medverkade The Mamas återigen i Melodifestivalen där de blev framröstade som folkets tvåa. Det betyder pallplats tre år i rad om man räknar in vinsten med Johns Lundvik 2019. Och det är historiskt!

ASH HAYNES

Ash Haynes är amerikansk medborgare, från Washington D.C. 1996 inledde hon som 8-åring sin artistkarriär. Under åren har soul, r&b, gospel och country blivit hennes musikaliska fokus.

Ash har turnérat med stora amerikanska stjärnor och namn som t.ex. The Barrett Sisters, countryartisten The Zack Brown band, R&B-artisten Glenn Jones och Tony Terry för att nämna några. Ash är en superstar i amerikansk förpackning som nu bor i Sverige för att göra karriär med sina Mamas.

LOULOU LAMOTTE

Loulou har med sin stora soulfulla popröst sjungit och underhållit i många olika sammanhang och samarbetat med många stora artister. Hon har ett Idoldeltagande i bagaget där hon för många blev en stor favorit. Loulou skriver låtar både till sig själv och andra och hennes kärlek till musiken är djup. Hon har haft äran att medverka med Malmö symfoniorkester, något hon beskriver som en barndomsdröm som gick i uppfyllelse och i Skåne är hon på hemmaplan och har en stark förankring på underhållningsscenerna runt om.

DINAH YONAS MANNA

Dinah har sin bakgrund inom jazz, soul, gospel och hip hop. Under de senaste åren har hon jobbat med många svenska och internationella storstjärnor. Bl.a. Katy Perry (studio), John Lundvik (mello-19) Jerry Williams (turné/show), Jonas Gardell (show/turné/mello-18), Jenny Wilson (turné/studio), Kristin Amparo (turné/TV), Nina Persson & A-Camp (live/TV), Eric Saade, Blacknuss, Rigo Pencheff, Syster Sol, Asha Ali, Lill Lindfors, Jocelyn Brown, Andreas Lundstedt, Timbuktu, Vincent Pontare & Beatifics, Music Is the Weapon m.fl. Dinah har varit yrkessångerska i närmare 20 år, körledare i 10 år och hon jobbar även som låtskrivare. Under åren har hon fått många TV-meriter och hon hittas på Spotify både som solo- och körsångerska.

För bokning/kontakt

Leif Gabrielsson

Head of Artist Agency / Project Manager