Simon Andersson

Han bemästrar konsten att sudda ut internationella linjer med sin musik.

Att bli den första svenska artisten någonsin att vinna pris i USA för ”årets bästa countrylåt” är bara en av många prestationer Simon kan bocka av på sin lista.

Mike Thomas, programdirektör för KFAV som är en kommersiell radiostation i USA, säger: ”Simon är ett bevis på att bra countrymusik inte behöver komma från denna sida av dammen.”
I Sverige har Simon bl.a. utmanat till Svensktoppen med sin musik och medverkat i en rad olika intervjuer i både tidningar och radio.

Kort efter att hans andra singel släpptes i USA var Simon en av få toppartister som valdes ut att vara en del av CMA Music Festival i Nashville. Festivalen var slutsåld sju månader i förväg och Simon Andersson träffade fans från hela världen och även folk som rest från Sverige stannade för en autograf.

Simon har bl.a. uppträtt med musiker från Taylor Swift och Tim McGraws band och inte långt efter sin ”Music City”-debut, spelade han in i världsberömda ”Ocean Way och Starstruck studios”. Detta öppnade dörrar för Simon och ledde till att hans singel debuterade på radiolistorna i USA. Oavsett om han är i Sverige, USA eller någonstans däremellan kan du vara säker på att Simon står på scen och ger allt har han till sina fans.