Peptalkers/Föreläsare

Inspiratörer, peptalkers, föreläsare, moderatorer och förtrollande erfarenheter – det kan ibland vara svårt att hitta rätt person till det evenemang som planeras.
Vi på 2Entertain ser er önskan och förser er med rätt peptalker/föreläsare samt med rätt artist/grupp för en helhet, en kontakt hos oss fyller ert totala behov.

Kontakta oss och gör din förfrågan på Peptalkers/föreläsare här >>

 

Filip & Fredrik

Filip och Fredrik är just nu aktuella som framgångsrika regissörer och manusförfattare till "Tårtgeneralen", med Mikael Persbrandt i huvudrollen. Filmen är en stor succé, både bland kritiker och biopubliken, som har vallfärdat till biograferna.

I höst är den dynamiska duon tillbaka med ännu en säsong av Sveriges enda dagliga talkshow – "Breaking News", på Kanal 5. Filip och Fredrik slår aldrig av på takten och har i snart två decennier producerat mängder med underhållning i olika former: TV-program, böcker, filmer, podcasts, scenshower och dokumentärer. De är även entreprenörer och driver ett av Sveriges största produktionsbolag, Nexiko.

Genom åren har de skapat TV-framgångar som: ”100 Höjdare”, ”Boston Tea Party”, ”High Chaparall” och ”Jorden Runt på 6 steg”, vilket bland annat resulterat i fler TV-kristaller än några andra kreatörer i den svenska TV-historien.

Deras bokdebut ”Två nötcrème och en moviebox” har sålt i över en kvarts miljon exemplar.

Deras podcast har i snart tio år varit en av Sveriges absolut största. 2014 slog de nytt publikrekord i Globen. Med hjälp av endast ett bord, två stolar och deras smarta och roliga observationer från samtiden och det förflutna fick de över 17000 människor att skratta, reflektera och ifrågasätta etablerade sanningar – vilket är ett sorts fundament i deras yrkesutövning.

Filip och Fredrik är unika och modiga underhållare, som alltid hittar nya vägar för att skapa inspirerande, humoristiskt och tänkvärt innehåll.

Och: Nu kan ni ta del av deras hjärnor!

• Vill ni att de livepoddar på just ert företag, med just er bransch och era anställda som utgångspunkt? Tillsammans med kunden tar vi fram ett material som Filip och Fredrik sen kan spåna fritt kring.
• Vill ni att de leder er kick-off? Er firmafest? Ert jubileum?
• Vill ni att de – med sina stora erfarenhet av intervjuer och debatter – modererar samtalen under den stora konferensen?

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Per Holknekt

Det är Per Holknekts gränslösa arkiv av upplevelser och erfarenheter som gör honom unik. Per bjuder på känslosamma och värdefulla berättelser från hans sällsynta, inspirerande och mångfacetterade livsresa som både inspirerar, skapar förståelse och sätter spår.

”Per bjöd verkligen på sig själv och trollband publiken vid vårt event.”

Per Holknekt har inte bara hunnit startat trettiotre bolag, varav ett börsnoterades och värderades till en miljard kronor, han har också levt som hemlös och förlorat både jobb och familj pga. missbruk. Per har därmed en unik förmåga att förvandla aska till eld och han är tacksam för vad livet gett honom och berättar om motgångarna i livet samt utmärkelserna.

Högt, lågt, hjärtligt och varmt.

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Maria Rooth

Maria är en av Sveriges genom tiderna främsta kvinnliga hockeyspelare med både OS-silver och OS-brons i prishyllan, och har spelat närmare 300 landskamper för Sverige. Hon har som första svenska kvinna blivit invald i Internationella Hockey Hall of Fame (IIHF). Framgångarna har gett henne möjlighet att tävla i SVT-succén Mästarnas Mästare under två säsonger (2017, 2018).

I sin föreläsning ”Bryta isen” berättar hon om hur hon fick kraft att gå mot strömmen och aldrig ge upp sin dröm. Efter en karriär i en mansdominerad värld vet hon hur man tar sig fram och blir framgångsrik – när oddsen är emot. Maria berättar även bakgrunden till hennes sinnesnärvaro att leverera sin största prestation i karriärens mest avgörande ögonblick.

Den långa och bitvis slitsamma vägen mot toppen gav Maria lärdomar för livet som hon vill dela med sig av. Ni får genom fem pusselbitar veta varför just hon nådde sina högt uppsatta mål — och hur man visualiserar sig till en vinnare. Maria skräddarsyr sin föreläsning efter kundens behov.

Idag jobbar Maria som föreläsare, driver en hockeyskola för tjejer, har en egen klädkollektion, samt är expertkommentator för SVT.

Expertområden:
Inspirationsföreläsare
Jämställdhet
Mångfald
Målsättning
Prestation / Framgång
F.d. Elitidrottare

Foto: Charlotte Strömwall

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Simon Sköld

Simon Sköld jobbar som Fighter, författare & föreläsare. Simon har nu skrivit två böcker och är aktiv utövare av MMA. Kampsport har sen han var tonåring haft en stor del och stort inflyttande på hans liv, men runt det har också driften funnits över att hjälpa och få människor att ta bättre beslut kring sitt aktiva liv och hälsa.

Simon Sköld har skrivit två böcker: Träning för Latmaskar & Mat för Latmaskar har varit ett sätt att nå ut med filosofin om att alla kan träna och att alla kan vara hälsosamma, men med egen nivå och tempo, och det behöver inte vara svårt att ändra mindre saker i sitt liv för att få en stor utdelning tillbaka.

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Thomas Ek

Mitt liv, mina val - Entreprenörskap och ledarrollen.
Thomas Ek skapade en framgångssaga tillsammans med sin bror och deras lojala medarbetare! I konkurrens med alla multiinternationella varumärken drev de OBH Nordica till en marknadsledande position! På mindre än 7 år gick man från 0 till 97% varumärkeskännedom och omsättningen från 120 miljoner till en miljard i Norden! Ledord för deras framgång var bl.a. snabbhet, mod, innovation & kraftfull marknadsföring!

Thomas delar med sig av mer än 30 års erfarenhet och berättar inspirerande om såväl medgångar och motgångar. Thomas var ansvarig för försäljningen & marknadsföringen men har även arbetat som produktchef, VD i Sverige och CEO för hela Norden.

“ Jag vill avdramatisera svårigheter, få lyssnarna att våga mer och därigenom lyckas snabbare! Alla företag har givetvis olika utmaningar och möjligheter men det är otroligt mycket som bygger på samma strategiska tänk och actions!”

Thomas nominerades till “Årets Talare Man” 2017. Thomas & Peter Ek vann utmärkelsen “EY Entrepreneur of the Year” i Stockholm 2010!

Website:  www.thomasek.se 

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Ann Söderlund

Egentligen borde det inte gå! Alla som har tittat på en höjdhoppsfinal i en stor tävling tänker samma sak, hur omöjligt det verkar att hoppa så högt över ribban. Men det går, tack vare att höjdhopparen Dick Fosbury en dag struntade i saxstilen och hoppade diagonalt mot ribban, hoppade upp med ytterfoten, med huvudet först och ryggen mot ribban – och sprattlade över. Innovationen "dykstilen" gav Fosbury ett OS-guld 1968.

Jag älskar anekdoten som ni precis läste, men vad handlar den egentligen om? En galen man? Delvis. Mod? Absolut! Talang? Alla gånger! Innovation? Tusen gånger om. Alla har vi den inom oss. Egenskaperna som tillsammans bildar en kedja av kreativitet. Varför är den så viktigt funkar bäst om man vill tänja sin hjärna? Den mer bohemiska Pippi Långstrump-metoden där man ligger med fötterna på huvudkudden eller den som John Cleese förespråkar; nämligen att hitta sin kreativa hörna där man sätter sig och inväntar den gudomliga kreativitet?
Jag överdriver inte om jag säger att jag har fått frågan tusen gånger, "Hur kan du som har så många barn och så mycket omkring dig vara så kreativ?"

Mångsysslaren Ann Söderlund är med sin rika erfarenhet en fantastisk föreläsare och hennes energi sköljer över salongen likt en orkan över havet.

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Tina Thörner

Ett hållbart och balanserat privat- och yrkesliv är vad Tina Thörner fokuserar på för att skapa livskvalitet i sitt liv.

Detta är den röda tråden genom allt och Tina har de senaste åren blivit en av Sveriges mest populära föreläsare och har uppdrag och driver projekt runt om i världen. Genom sina gedigna utbildningar - vid sidan om sitt uppdrag som en av världens främsta kartläsare - mixar hon kunskaper och erfarenheter med sina utmaningar och upplevelser från motorsporten och applicerar dessa i livet. Tina har skapat sig ett namn som talare, inspiratör, ledare, coach och motivator. Dessutom är hon flitigt anlitad som coach och mentor för ledningsgrupper och organisationer.

Nu tar Tina steget längre och skapar en unik och exklusiv möjlighet för intresserade att i ett nära samarbete med henne kunna utveckla sig själva och sitt team i roller som; ledare, chef och medarbetare. Gemensamt för Tinas olika föreläsningar är att de är unika att verkligen sortera bort det oviktiga och kliva in i ämnets kärna. Direkt.

Olika upplägg: Motivation och Inspiration, Kroppen och Knoppen, Ledarskap (Coachande och anpassande, personliga samt laget), Att skapa vägval för framgång (Storytelling från min livsresa mot nya höjder)

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Janne Bylund

"Kul på jobbet" är en underhållande föreläsning om konsten att finna trygghet i sig själv, öka sin självkänsla och våga ställa ”korkade” frågor. Jan Bylund tar upp självförtroende, lära känna sig själv i andras ögon och få bekräftelse.

Han säger själv att det är något som alla kan behöva på ett företag för att exempelvis teambuilding ska kunna fungera och för att alla ska våga hoppa på tåget i ett förändringsarbete. Varför inte våga vara den som ställer de konkreta, okonstlade frågorna och är spontan? Att lita på att man duger! Var nyfiken. Våga utvecklas och få ökat självförtroende!

Jans styrka är att kunna leverera längs hela skalan, från hysteriskt roliga shower till genomtänkta föreläsningar och personliga samtal om ledarskap, relationer och kommunikation. Alla Jans framträdanden är mycket roliga, men med en seriös botten med material hämtat från vardagen.

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL: 0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSON@2ENTERTAIN.COM

Thomas Ravelli

Thomas Ravelli har sedan han slutat med fotbollen 1999 jobbat som föreläsare, konferencier och toastmaster.
Sedan 2014 driver han med sin bror Andreas: Ravelli-kollektionen, www.ravelli.se där skolklasser/idrottslag kan sälja kollektionen för att kunna finansiera sin verksamhet.
Thomas jobbar sedan hösten 2017 med rekrytering o bemanning i ett företag som heter PerformiQ.

Inom denna bredd och långa karriär finns det många tankenötter och härliga anekdoter, för vem minns inte sommaren 1994?
Behöver vi säga mer?

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Babben

Babben är en populär föreläsare med ämnen som hälsa, vardagspsykologi och stress. Hennes populäraste föreläsning Friskvård a la Babben uppdateras ständigt. Nu finns även hennes nya föreläsning ”Smällar man får ta”.

Där fokuserar hon på hur vi kan se hur vår uppväxt har präglat oss, men att det som är tufft då kan vändas till något positivt. Babben delar också ut en del tips på hur man kan lära sig att läsa av både andra och sig själv, även när vi beter oss helt ologiskt är det logiskt!
Babben tar ofta upp vikten av att lyssna på sig själv. Gillar min kropp det jag äter, har jag valt rätt motionsform – vill jag bli vältränad eller avspänd? En av hennes verkliga käpphästar är att lära sig skilja på självförtroende och självkänsla samt ha koll på när stressen plötsligt kan visa sitt fula tryne. Babbens föreläsningar är alltid underhållande, medryckande och tankeväckande.

De innehåller en skön blandning av fakta, forskning, anekdoter och egna exempel. Blandningen av humor och allvar gör att kunskaperna blir insikter, vi berörs känslomässigt vilket är förutsättningen för att vi kanske äntligen ska vilja göra den där livsstilsförändringen som vi vet att vi borde. Babben får allt som oftast högsta betyg i utvärderingarna efteråt och kunderna återkommer år efter år.

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL:  0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSOND@2ENTERTAIN.COM

Erica Johansson

Erica Johansson är tjejen från Landvetter som slog igenom endast 15 år ung med ett svenskt seniorrekord i längdhopp. Snabbt började karusellen ta fart och Erica kastades in i medias hetluft i samma takt som framgångarna ökade. Deltagande på EM, VM och OS blandades med känslor mellan hopp och förtvivlan.

-Det fanns så många där ute som hade åsikter om allt från hur jag såg ut till vad jag vägde, vad jag sa, vad jag åt och mitt öppna sätt att vara och agera. Jag valde att leva min karriär fullt ut och fick ta mycket skit för det. Idag har jag alla dessa val jag gjorde att tacka för eftersom det har format mig till den jag är. Erica berättar engagerat och personligt om hur hon gjort och tänkt genom sin idrottskarriär och kan förhoppningsvis ger er massor av tips och verktyg till en hälsosammare livsstil och hur du tar dig framåt mot dina mål.

Ämnen:
• Inspiration
• Målfokusering
• Att vända motgång till framgång
• Hälsa & träning
• Personlig Utveckling

Mina andra områden jag kan tänka mig att göra:
• Moderator.
• Konferencier.
• ”Lekledare” - kan arrangera ”roliga timman” på kickoffen/företaget/eventet. Mästarnas Mästare variant fast kanske döpa om den till Mästarnas Festare för copyrightens skull.
• Lag eller individuellt. Grenar som Tidskontroll, Fysik, Klurigheter, Fokusering mm.
• Kan även arrangera renodlade friidrottsfemkamper 100m, längdhopp, kula, höjdhopp och 800m eller en enklare variant bestående av: Stående längd, kula, Spjut, Tidsuppfattning och en variant av stafett.

Följ Erica på Instagram: ericajohanssonlongjump

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Jojje Jönsson & Lars Classon

NU DÅ?!
En föreläsningsföreställning med efterklang

Jojje Jönsson är riksbekant genom alla sina älskade figurer han gjort på Vallarnas friluftsteater
genom åren. Men den godhjärtade brevbäraren Dag-Otto Flink är nog den allra flest minns.
Nu ger han sig ut på öppet vatten i en helt ny genre för sig. Nu ger sig Jojje Jönsson ut på en
föreläsning, som med hjälp av humor ska få publiken att lära sig lite mer om sig själva.
Men han är inte ensam på scen i det här. Med sig har han Lars Classon. Som mest arbetat i
kulissen som manusförfattare och regissör. Men Lars har redan en lång erfarenhet som föreläsare.
För ett antal år sedan genomgick Lars en lång depression som till slut ledde fram till diagnosen
bipolär.

Lars insåg att han lärt sig så mycket om sig själv och skaffat sig så många verktyg för att må
bättre, varje dag. Detta vill han dela med sig av. Lars blandar sin komiska talang med öppna sig
fullt.

Tillsammans ska nu Jojje och Lars bjuda på något dom själva valt att kalla en
föreläsningsföreställning. Där det finns utrymme för mycket skratt, många tankar och ofantligt
mycket glädje.

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL: 0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSON@2ENTERTAIN.COM

Bert Karlsson

Bert Karlsson är en av Sveriges mest kända profiler, under sin långa och framgångsrika karriär har han rört sig genom svenskt näringsliv likt en kameleont, ständigt vaksam och på jakt efter nya utmaningar och affärsmöjligheter.
Bert Karlsson har gjort det mesta, han har ägt livsmedelsbutik, skivbolag, nattklubbar, nöjesparker och under 90-talet startade han det politiska partiet Ny Demokrati som satt i riksdagen mellan åren 1991-1994. På senare år har Bert ägnat sig åt Camping verksamhet, hus på hjul, matfabriker och tusen andra saker som enligt Berts devis är ”inga konstigheter”.

Lägger man ihop alla dessa olika grenar så får man väl säga att hans främsta titel är och kommer att vara- entreprenör.
Men frågan många ställer sig är: vad är då ett lyckat framgångsrecept och vilka av dessa är Berts?

Under sitt föredrag (Vägen till framgång) ger Bert tonvis med inspiration och delar oblygt med sig av sina fram- och
motgångar och även om du aldrig själv haft en affärsidé så kommer du garanterat ha en efteråt!
Med underbara anekdoter från sitt liv och med mycket humor och den typiskt ”bertska”
rättframheten ger han en mycket uppskattad och tänkvärd föreläsning om hur du når dina
drömmars mål och lite till.

Tidsåtgång: 75 min

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL: 0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSON@2ENTERTAIN.COM

Mia Törnblom

Mia Törnblom är föreläsaren och ledarutvecklaren som alltid ger 100% av sig själv, och lite till. Hon är otroligt skicklig på att läsa av en grupp och/eller en verksamhets behov, och kan tack vare sin gedigna erfarenhet plocka fram precis det som behövs i varje givet sammanhang. Mia vet exakt vad som är mest givande för åhörarna att få till sig, oavsett om hon pratar kommunikation, konflikthantering, självledarskap eller teamutveckling. Hon är specialist på att måla upp scenarier med hög igenkänningsfaktor, vilket dels gör hennes budskap lätta att applicera på den egna situationen, plus att vi får skratta väldigt mycket tillsammans!
Mia har hjälpt tusentals personer till utveckling och är på riktigt en av Skandinaviens främsta föreläsare och utbildare. Hon gör allt ifrån att coacha individer i självledarskap till att sprida inspiration genom föreläsningar eller hålla längre utbildningar. Typen av verksamhet varierar stort och oavsett om Mia jobbar med ledningsgrupper i näringslivet eller svenska damlandslaget i fotboll, så tenderar samarbetena att fortsätta över lång tid eftersom de visar sig vara så givande.

Sagt om Mia Törnblom:
”Underbar ,rolig och ett sätt som gör att man bara vill höra mer.”
”Hon imponerar med att förstå sina åhörare och läsa av.”
”Har hört Mia ett par gånger tidigare och det fina är att hon ha inte alls samma koncept från gång till gång utan hela tiden kommer hon med nytt. En härlig människa som man får inspiration av!”
”Som alltid när man lyssnar på Mia så blir man glatt överraskad. Karismatisk och lätt att lyssna på.”
”Hon får högsta Betyg för hennes sätt att fängsla en publik med hög igenkänning och råd.”
”Alltid lika bra! Viktiga budskap fast med mycket humor och ett roligt framförande.”
”En föreläsare man längtar till att få lyssna på igen.”

KONTAKT:
THERESE MC DONALD
TEL:  0734-14 47 71
THERESE.MCDONALD@2ENTERTAIN.COM

Therese McDonald

• 2013 turnerade hon med sin humorföreställning “Jag kan ingenting, eller vad skulle mormor sagt?”
• 2014 turnerade hon tillsammans med rallydrottningen Tina Thörner med föreställningen “Thörner & McDonald - Blickar uppåt framåt”.
• 2015 sorterade hon sopor och lockade till skratt som inte ville tystna med den briljanta föreställningen “McDonald recycling tour”
• 2016 satte hon upp stand up comedy-showen “Hur tänkte du nu?” samt framförde “Skratten ska dundra till Trollhättans hundra” i samband med Trollhättans 100-årsfirande.
• 2017 framförde hon showen “Lugnet före stormen” på Alberts.
• Förutom komiker, föreläsare, skribent, och marknadsförare. Det finns inga gränser på vad hon klarar av!
• Familjen är viktig för Therese McDonald, och det märks dels på att mycket av hennes humor handlar om relationer och dels på att hela hennes familj är involverad i hennes arbete - frun Hanna skriver en del manus och dottern Daisy kör lite “all-over-the-place” vid showerna/föreläsningarna.

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL: 0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSON@2ENTERTAIN.COM

Lasse Gustavson

Som föreläsare, teambuildare och kursgivare, vill Lasse skapa en inre upplevelse hos sina deltagare. Det är där sann utveckling börjar.
Människan är en fantastisk skapelse, men vi är oxå fantastiska medskapare i våra egna och andras liv. Även om det inte alltid känns så..

Med Lasses utbildningar vill han inspirera till ett högre medvetenhet kring de mekanismer eller principer som verkar ligga till grund för detta skapande.
Teorierna Lasse använder sig av, under sina utbildningar, är skelettet som ger struktur och förståelse. Tillsammans med det levande exemplet skapas beröring, igenkännande och tilltro.

KONTAKT:
UFFE ANDERSSON
TEL: 0708-17 94 81
UFFE.ANDERSSON@2ENTERTAIN.COM

Axel Schylström

Axel Schylström är artisten, föreläsaren och inspiratören som gick från sjuksängen till TV-rutan på bara ett fåtal år.
En allvarlig olycka år 2012 brännskadade honom kraftigt, och hans tillvaro utgjordes under en lång tid av en kamp för livet och ständig rehabilitering. Axel lämnades svårt ärrad för livet, men lät inte motgångarna hindra honom från att uppfylla sina stora drömmar. Trots de synliga ärren har Axel gjort stor succé som både artist och föreläsare. Sedan genombrottet i Idol 2015 & Melodifestivalen 2017 har han växt fram till en folkkär inspirationskälla som visar det faktum att allting är möjligt, oavsett förutsättningar. Axels självbiografiska bok "BRÄND" ges ut den 1 September, och han åker i samma veva ut på en stor konserthusturné med sina motiverande föreläsningsshower.

KONTAKT:
CHRISTIAN IWUNG
TEL:  0703- 51 51 34
CHRISTIAN.IWUNG@2ENTERTAIN.COM

Peptalkers/föreläsare förfrågan


Ska du arrangera ett event eller kick off och är i behov av en konferencier, föreläsare eller vad vi kallar Peptalker? Då har vi lösningen för dig! Vi kan leverera en person som passar just ditt företags förväntningar eller hjälpa till med ett helt koncept! Kontakta oss och berätta mer om er och vi kan hjälpa dig att skapa något unikt för dig och dina kollegor!

Peptalkers - förfrågningar

  • Vilket företag representerar du?
  • Håll inne Ctrl för att välja flera.
  • Planerar ni heldagskonferens och önskar hjälp med en hel dag, eller önskar ni förslag på ett koncept? Vad är ni ute efter och hur många är ni i sällskapet/företaget?
  • Läs 2Entertain och Moment Groups personuppgiftshantering och villkor här >>