Andreas Weise

Vinnaren av Stjärnornas Stjärna 2019: Andreas Weise –  en modern artist med rötterna i den traditionella swing – och soulmusiken.

Att Andreas begåvats med en fantastisk sångröst visade han redan när han slog igenom i Idol för nästan 10 år sedan, men att han sedan dess mognat som artist och idag besitter både en sprudlande, medryckande scenpersonlighet och samtidigt en avväpnande och berörande sida blev svenska folket verkligen varse om under vårens TV- succé Stjärnornas Stjärna. Han gick från klarhet till klarhet och hans popularitet bland svenska TV-tittarna visade inga gränser. När han tillslut stod som segrare i maj månad visste de flesta vad denna artist är kapabel till. Vilken genre du än sätter honom i levererar han på allra, allra, högsta nivå.

Andreas anlitas flitigt som sångare, konferencier, musikalartist och i synnerhet runt jul är hans röst och låtar omåttligt populära. I dagsläget har han runt 80 miljoner streams på sina låtar vilket är svårslaget ens för våra allra största musikexporter

Genombrottet kom som sagt i TV-programmet Idol 2010 och därefter har vi sett honom i bl.a. Melodifestivalen, Let’s Dance, Körslaget, och Så ska det låta för att bara nämna några TV-produktioner han har medverkat i på senare år.

Andreas har dessutom  turnerat med den landsomfattande turnén Diggiloo samt med den kritikerrosade hyllningen till Frank Sinatra tillsammans med bl.a. Christer Sjögren. Musikalscenen är inte längre något främmande för Andreas då han hösten 2016 spelade huvudrollen i musikalen Kinky Boots på Malmö Operan.

Andreas kan du boka med pianist eller med sitt band vars storlek anpassas efter behov. Han gästar också med fördel olika orkestrar runt om i världen. Det finns dessutom ett nära samarbete med Sandviken Big Band. Andreas gör även en hel del konferencieruppdrag.