Nina Söderquist

Nina Söderquist är en bred artist med rötter i rocken, men som kan uppträda med såväl visor som musikallåtar.

 

Nina är en av de flitigast anlitade artisterna av både TV- och större scen-produktioner. Det finns ingen artist som kan ta ett helhetsgrepp om publiken som Nina. Alla gillar denna charmiga Bollnästös när hon drar igång.

 

Nina fick sitt genombrott i TV-serien West End Star och första priset var en av huvudrollerna på West End i Monthy Phytons Spamalot. Från West End fortsatte hon sedan att spela rollen även i Sverige på Oscarsteatern med stor framgång.

 

Nina har medverkat i flertalet internationella Talkshows så som ”BBC Morning Show” och ”Alan Titchmarsh show” i Storbritannien med 40 miljoner tittare. Här i Sverige har vi kunnat se henne i bland annat Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo, Sing-A-Long, TV4 Nyhetsmorgon och Gomorgon Sverige.

 

Hon har medverkat i produktioner som ”Rhapsody In Rock”, ”Stjärnklart”, ”On Stage”, ”Champions of Rock” och sommaren 2016 medverkade hon i Björn Skifs kritikerrosade nöjesinstitution ”Badrock” som efter tre decennier intog Borgholms Slott och Slottsruinen som arena igen.

 

Som den breda artist hon är har hon samarbetat med i stort sett hela den svenska artistelitenDu kan boka Nina med band eller med pianist beroende på tillfälle. Ett spännande projekt är Swedish Methal Mafia med musiker ur bl.a. Europé och Motorhead på scenen där Nina är frontfigur.